Ylösnousemus

From TSL Encyclopedia
"Elia nousee taivaaseen tulisissa vaunuissa", Giuseppe Angeli

Ylösnousemuksen rituaalissa sielu yhdistyy uudelleen elävän Jumalan Hengen, MINÄ OLEN Läsnäolon kanssa. Ylösnousemuksessa huipentuu sielun Jumal-voittoisa oleskelu ajassa ja paikassa. Tämä vanhurskaiden palkinto on Jumalan lahja viimeisen tuomion jälkeen suuren valkoisen valtaistuimen edessä, jossa jokainen ihminen tuomitaan "tekojensa mukaan".[1]

Ylösnousemuksen kokivat Henok, josta kirjoitetaan, että hän "vaelsi kuuliaisena Jumalalle, sitten häntä ei enää ollut, sillä Jumala otti hänet luokseen"[2],Elia, joka nousi tuulenpyörteessä taivaaseen[3], ja Jeesus, vaikka hänen ylösnousemuksensa ei tapahtunutkaan juuri sinä hetkenä, kun Raamatussa kerrotaan, kuinka pilvi vei hänet taivaaseen[4]. Ylösnoussut mestari El Morya on paljastanut, että Jeesus teki ylösnousemuksensa Shamballasta sen jälkeen, kun hänen aikansa siinä elämässä oli täyttynyt Kashmirissa 81 vuoden iässä vuonna 77 jKr.

Ylösnousemuksessa tapahtuva uudelleen yhdistyminen Jumalan kanssa on elämän päämäärä Jumalan pojille ja tyttärille. Ylösnousemus merkitsee karman ja jälleensyntymisen kierrosten päättymistä ja paluuta Herran kirkkauteen. Jeesus sanoi: "Kukaan ei ole noussut taivaaseen, paitsi hän, joka on taivaasta tänne tullut: Ihmisen Poika."[5] Pelastuksen (salvation), 'Minänsä kohottamisen' (’Self-elevation’) kautta – eli kohottaessaan tietoisesti Jumalan Pojan temppelissään – sielu pukee ylleen häävaatteensa ja täyttää näin Ihmisen Pojan (Son) aseman (Auringon (Sun) eli Valon aseman). Jeesuksen armosta sielusta tulee kelvollinen hänen ristinsä ja kruununsa kantamiseen. Kun sielu seuraa Jeesuksen vihkimyspolkua, sielu nousee Kristusminän kautta Herransa eli MINÄ OLEN Läsnäolon luo, josta sielu aikoinaan laskeutui.

Fyysinen ylösnousemus

Ylösnousseet mestarit opettavat, että sielun ylösnousemukseen ei vaadita fyysisen kehon ylösnousemusta. Sielu itse voi paeta kuolevaisesta vyyhdistä ja siirtyä taivaaseen ylösnousemusprosessin kautta, kun taas fyysiset jäännökset voidaan luovuttaa pyhään tuleen tuhkausrituaalin kautta. Vaikka pyhissä kirjoituksissa on mainittu fyysisiä ylösnousemustapauksia (Henok ja Elia), fyysinen ylösnousemus edellyttää 95-100 prosentin karman tasapainottamista. Sen sijaan Vesimiehen aikakauden erivapauden eli dispensaation aikana Suuri Laki vaatii, että karmasta tasapainotetaan 51 prosenttia, ja loput 49 prosenttia sielu voi tasapainottaa ylösnousemuksensa jälkeen. Näin ollen ylösnousemusprosessi ei miltei koskaan ole fyysinen. Silti se on yhtä todellinen, ja sen voivat havaita selvänäkijät tai ne, jotka Pyhä Henki on kohottanut aistien ulkopuoliseen havaitsemiseen.

Kun tapahtuu fyysinen ylösnousemus, ylösnousseen mestarin valokeho muuntaa ja korvaa fyysisen kehon. Ylösnousemusrituaalin aikana sielu puetaan pysyvästi tähän kehoon, jota kutsutaan myös "häävaatteeksi" tai kuolemattomaksi aurinkokehoksi. Serapis Bey kuvaa tapahtumaa teoksessaan Ylösnousemus:

Siten Läsnäolon sydämessä oleva liekki magnetisoi sydämen kolminaisliekkiä ja häävaate laskeutuu hopealankaa pitkin ympäröidäkseen ihmisen elämänvirran kouriintuntuvasti ja elävoittävästi ylösnousemuksen virtauksilla. Ihminen muuttuu suuresti muodoltaan ja hänen neljä alempaa kehoaan puhdistuvat kaikista epäpuhtauksista. Fyysinen muoto kevenee kevenemistään ja heliumin keveydellä keho alkaa nousta ilmaan maan vetovoiman vähetessä ja muodon hävitessä kokonaan kirkkauden kunniaan, jonka ihminen on tiennyt Isän kanssa jo “alussa ennen kuin maailmaa on ollut”… Ihminen ei siis nouse maallisessa kehossaan vaan kirkastetussa henkisessä kehossaan, joksi hänen fyysinen kehonsa on muuttunut hetkessä sen vajotessa suureen Jumalan liekkiin.[6]

Ylösnoussut mestari Rex kertoi 2.10.1989 antamassaan sanelussa, että niiden, jotka kutsutaan fyysiseen ylösnousemukseen, on täytynyt valmistautua monen tuhannen vuoden ajan. Nykyään useimmat ihmiset, joiden sielut täyttävät ylösnousemuksen rituaalin vaatimukset, nousevat sisäisiltä tasoilta sen jälkeen, kun sielu on poistunut fyysisestä kehosta. Kuten fyysisessä ylösnousemuksessa, sielu saavuttaa tälläkin tavoin liiton mahtavan MINÄ OLEN Läsnäolon kanssa tullakseen pysyväksi atomiksi Jumalan Kehoon.

Ylösnousemukseen liittyvät vaatimukset

Ylösnousemukseen liittyviin vaatimuksiin kuuluvat puhtaus, kurinalaisuus ja rakkaus, sillä nämä hyveet ovat Lain mukaisia: vihkiytymisen, sydämen, mielen ja sielun puhtaus; motiivien ja halujen kurinalaisuus; selkeys ajatuksissa, tunteissa ja teoissa, jotka kristallinkirkkaana tietoisuudenvirtana loistavat ja virtaavat takaisin Lähteeseensä.

Puhtaus kurinalaisuutena tarkoittaa sitä, että kaikki energiat ohjataan rakastavaan toimintaan. Puhtaus on koko matkan kulkemista Kristuksen kanssa. Se on hengellisesti köyhien palvelemista. Se on sairaiden parantamista ja kuolleiden herättämistä. Puhtaus on antautumista Suuren Vihkijän testeihin. Se on antautumista täydellisesti ja rukoilemista jatkuvasti.

Se, että on puhdas Lain kurinalaisuudessa, tarkoittaa, että "rakastaa Herraa, Jumalaansa" koko olemuksellaan, "rakastaa lähimmäistään" sellaisena, jossa elää Kristusminä, ja rakastaa Kristusta jokaisessa ylösnousseessa olennossa niin antaumuksellisesti, että voi jättää taakseen maailman asiat ja sanoa: "Mitä se minulle kuuluu? Minä seuraan sinua!"”[7]

Ylösnousemuksen rituaali on kaikkien niiden tavoite, jotka ymmärtävät olemassaolonsa syyn. Tämä vihkimys voi tulla ja tulee kenelle tahansa – vaikka pienelle lapselle – kun hän on valmis:

  • kun hän on tasapainottanut kolminaisliekkinsä,
  • kun hänen neljä alempaa kehoaan ovat linjassa toisiinsa nähden ja toimivat puhtaina maljoina Pyhän Hengen liekille muodon maailmassa,
  • kun kaikki säteet hallitaan tasapainoisesti,
  • kun hän on saavuttanut hallinnan synnistä, sairaudesta ja kuolemasta sekä kaikista ulkoisista olosuhteista,
  • kun hän on täyttänyt jumalallisen suunnitelmansa palvelemalla Jumalaa ja ihmisiä,
  • kun hän on tasapainottanut vähintään 51 prosenttia karmastaan (toisin sanoen kun 51 prosenttia hänelle kaikissa inkarnaatioissaan annetusta energiasta on joko käytetty rakentavasti tai muunnettu),
  • ja kun hänen sydämensä on oikeamielinen sekä Jumalaa että ihmisiä kohtaan ja hän pyrkii kohoamaan Jumalan iäti nousevan Läsnäolon ikuiseen valoon.

Ylösnousemusprosessiin kuuluu myös Luxorissa annettavien vihkimysten läpikäyminen:

Alun perin oli välttämätöntä tasapainottaa oma henkilökohtainen karma täydellisesti, ennen kuin ihminen saattoi palata Jumalan sydämeen. Lain jokainen kirjain ja piirto oli täytettävä; kaikki eri inkarnaatioiden aikana väärinkäytetty energia oli puhdistettava, ennen kuin ihminen saattoi ylösnousta. Lain vaatimuksena oli täydellisyys.

Nyt kuitenkin Jumalan armosta, jota Karman herrat jakavat, vanha okkulttinen laki on sivuutettu. Jumalallisella päätöksellä voidaan antaa ylösnousemuksen suuri siunaus niille, jotka ovat tasapainottaneet elämänveloistaan vain 51 prosenttia. Tämä ei tarkoita sitä, että ihminen voisi välttyä tekojensa seurauksilta, eikä sitä, että ylösnousemuksen kautta hän voisi kiertää täyttämättä jääneet velvollisuutena. Tämä erivapaus antaa kuitenkin ihmiselle mahdollisuuden saavuttaa nopeammin ylösnousemustilan vapaus ja täydellisyys, jotta hän voi tuolta tietoisuuden tasolta käsin tasapainottaa kaikki jäljellä olevat velkansa elämälle.

Kun Suuri Laki on täytetty ja on laadullistettu täydellisesti 100 prosenttia niistä energioista, jotka ihmiselle on osoitettu sen jälkeen, kun hän tuli esiin Jumalan sydämestä, ihminen on ikuisesti yhdistynyt täydellisesti jälleen Jumalaan ja hän voi edetä kosmisen seikkailun ja palvelun korkealla tiellä.

Lisätietoa

Serapis Bey, Ylösnousemus.

Katso myös

Lista ylösnousseista mestareista, kosmisista olennoista ja enkeleistä.

Sources

Mark L. Prophet and Elizabeth Clare Prophet, Saint Germain On Alchemy: Formulas for Self-Transformation.

Pearls of Wisdom, vol. 25, no. 54, December 30, 1982.

Pearls of Wisdom, vol. 35, no. 34, August 23, 1992.

Mark L. Prophet and Elizabeth Clare Prophet, The Masters and the Spiritual Path, pp. 93–94.

  1. Ilm. 10:13; 20:12, 13.
  2. 1. Moos. 5:24; Hepr. 11:5.
  3. 2. Kun. 2:11.
  4. Luuk. 24:50, 51; Ap.t. 1:9–11.
  5. Joh. 3:13.
  6. Serapis Bey, Ylösnousemus, s. 117, 129-130.
  7. Matt. 22:37–39; Joh. 21:22.